Dlaczego zażywać Colvitę?

„Dlaczego zażywać Colvitę ?” – co odpowiedział dr Jędryczka

„Jak to dlaczego zażywać Colvitę ?”

  • „(…) Bo zawiera materiał rozrodczy, czyli mikronizowaną esencję plemni i legni prawdopodobnie najzdrowszej rośliny świata, jaką jest morszczyn pęcherzykowaty (Fucus vesiculosus –przyp. redakcji) i bardzo dobrą witaminę E.
  • Ale oczywiście także dlatego, że wsad proteinowy Colvity, to nie jest mieszanka dowolnych aminokwasów, jak zazwyczaj w takich specyfikach, ani nawet nie kolagen po hydrolizie enzymatycznej. Gdyby tak było, to nie polecał bym Colvity dziesiątkom, jeśli nie setkom już pacjentów, gdyż przyswajalność takich „kolagenów” jest słaba.
  • Kolagen w Colvicie jest jednak jak wzorzec aminokwasowy białek.
  • To idealny kolagen pokarmowy, z którego w organizmie bez żadnego dodatku endogennego z wyjątkiem energii powstawać może każde białko organiczne.
  • Jeżeli w procesach syntezy aminokwasów, jakie mamy w Colvicie weźmie udział kwas askorbinowy (witamina C), to jak najbardziej powstawać z nich może kolagen każdego typu.
  • Jeszcze kiedyś tam, gdy nie miałem pojęcia o istnieniu zbiorów aminokwasowych całkowicie anabolicznych, takich jak w Colvicie, to już uważałem że najlepszym materiałem budulcowym dla białek dla naszego organizmu są składowe kolagenu i globuliny.
  • Nie żadnej albuminy, gluteliny, prolaminy, lecz właśnie kolagenu. Bo kolagen to połowa protein w organizmie, czyli pięć do ośmiu kilogramów żywej wagi Kowalskiego ! Oczywiście, że każde białko trawione jest w układzie pokarmowym do poziomu pojedynczych aminokwasów.
  • Jednakże z aminokwasów tworzących kolagen „wyjdą” w procesie metabolicznym wszystkie praktycznie białka, natomiast ze wszystkich nawet spożywanych białek nie wyjdzie kolagen. Żadna proteina nie ma bowiem tej wartości odżywczej, co kolagen.
  • Nie ma tych cech anabolicznych. Przy odpowiedniej aktywności ruchowej organizmu, z aminokwasów kolagenowych budują się też wszelkie aktyny czy inne mi oglobiny, o czym wie każdy sportowiec.
  • To śmieszne, że alkohol, sacharozę buraczaną, nawet ziarno łuszczone, wszyscy dzisiaj uważają za „puste kalorie”, ale licznych tłuszczy, żelatyny, czy samych aminokwasów rozpuszczonych w wodzie z dodatkiem soli – już nie, choć takich pokarmów jest mnóstwo.

Colvita

  • Colvitę należy jeść codziennie, bo zawiera samą esencję materiału genetycznego roślin, ale także samą esencję materiału budulcowego najszlachetniejszych białek, jakie wykształciła ewolucja.
  • Kiedy ktoś nie ma przygotowania medycznego albo chociaż dietetycznego, to być może nie zrozumie, co to jest całkowita anaboliczność, ale zawsze można mu powiedzieć, że:
  • aminokwasy z Colvity idą w stu procentach na budowę nowych komórek,
  • co znaczy że ani jednego z nich, spośród zjedzonych dziesiątek milionów nie da się odnaleźć podczas analizy kału.

Po najedzeniu się golonką, czy produktami hydrolizy kolagenu, to już niestety nie jest takie oczywiste”.

pasek reklamowy

Colvita

Kolagen w tabletkach COLVITA 60 ml

Colvita

Kolagen w tabletkach COLVITA 120 szt

 

 

 

 

 

 

 

 

Marek Jędryczka jest lekarzem medycyny ze stażem w wielu krajach i jednocześnie doktorem biochemii z habilitacją w dziedzinie cytogenetyki roślin.

  • Współpracował z poznańskim ośrodkiem IGR Polskiej Akademii Nauk, jako recenzent wielu wydawnictw.
  • Jest uznanym, międzynarodowym autorytetem w zakresie genomiki, cytogenetyki, kultur in vitro, odporności roślin na stresy oraz biometrii.
  • Pracował w szpitalach i instytutach badawczych m.in w Lozannie i w Glasgow.
  • W grudniu 2013 roku otrzymał od ONZ dwuletni kontrakt w Kostaryce.

Oryginalny kolagen Colvita prosto od Producenta COLWAY Sprawdź TUTAJ >>>


Komentarze

Dlaczego zażywać Colvitę? — 2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge