COLVITA – kolagen w tabletkach

Kolagen w tabletkach COLVITACOLVITA kolagen w tabletkach – co to jest?

Suplementacja Colvitą

  • Colvita  to aktywny biologicznie kolagen w kapsułce
  • Colvita  to jedyny taki suplement diety w skali światowej
  • Colvita  to kompletny zestaw aminokwasów tworzących helisę kolagenową

Z dumą możemy się pochwalić, iż nikt inny i nigdzie poza Polską nie pozyskuje kompletnego zestawu wszystkich aminokwasów tworzących helisę kolagenową w drodze liofilizacji natywnego kolagenu izolowanego na poziomie molekularnym.

Warto również dodać, iż praktycznie wszystkie suplementy diety, jakie znajdziemy na aptecznych półkach pod nazwą: „kolagen” okazują się albo hydrolizatem rozdrobnionych włókien bydlęcych (a nawet wieprzowych) albo zwyczajną żelatyną, o wątpliwej aktywności biologicznej.

Potrzeba suplementacji ustroju w kolagen wzrasta wraz z każdym mijającym rokiem w naszej metryce. Organizm ludzki zmniejsza produkcję kolagenu już od 26 roku życia. Narastające braki kolagenu w organizmie powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, odczuwamy bóle stawów i kręgosłupa. Możemy zapobiegać lub zmniejszać te nieprzyjemne przypadłości stosując dietę prokolagenową.

Kolagen w Colvicie pochodzi z ryb

Bazowym składnikiem Colvity jest liofilizowany hydrat kolagenu pozyskiwany z ryb łososiowatych. W jednej kapsułce Colvity znajduje się relatywnie niewielka ilość  (0,13 g) białek proszku, a wśród nich wszystkie budulcowe molekuły kolagenowej. Wszystkie – oznacza również  dwa aminokwasy endogenne:

  • hydroksylizynę i hydroksyprolinę, których nie mamy możliwości pozyskać z jakiegokolwiek pokarmu.
  • powstają one tylko w drodze kolagenogenezy i tylko w procesach metabolizmu kręgowców.

Kolagen w Colvicie jest niemal w 100% anabolizujący, co oznacza, że nie zostaje spożytkowany np. w energię, ani też  wydalony. Całkowicie służy budowie nowych komórek. Jego przyswajalność jest tak doskonała, że nie potrzebuje nawet enzymatycznych procesów trawiennych. Wchłania się także bezpośrednio z jelita.

kolagen aptekaKonsultacja Telefoniczna

Pobierz TUTAJ

Ryby mają tylko namiastkę układu odpornościowego, mimo to nigdy nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w skórze rybiej, pozyskiwany na etapie molekularnym (helikalnym)  jest identyczny, jak u wyżej rozwiniętych kręgowców i jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.

Witamina E

Colvita zawiera także aktywną biologicznie witaminę E pod postacią D – alpha – tokoferolu z oleju wytwarzanego na zimno, niemodyfikowanych ziaren zbóż.

Estry tokoferolu  pozyskiwane tą metodą cechuje odporność na działanie tlenu, promieni UV i wielu innych czynników degradacyjnych oraz 100%-owa aktywność biologiczna. Witamina E była pierwszym specyfikiem jakiemu w XX w. przydano określenie „eliksiru młodości”. Dodaje żywotności, witalności, energii, chęci do życia. Stymuluje syntezę kolagenu, poprawia wygląd skóry i chroni przed bezpłodnością. Jest w organizmie głównym strażnikiem antyoksydacyjnym błon komórkowych i krwinek czerwonych. Jedna molekuła witaminy E zabezpiecza przed  wolnymi rodnikami ponad 200 nienasyconych molekuł kwasu tłuszczowego.

Współdziała ściśle z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem i cynkiem.

Sproszkowane algi atlantyckie

Colvita zawiera  również proszek pozyskany z mikronizacji konceptakli (lęgni i plemni) alg  z gatunku Fucus vesiculosus. Te morszczyny są fenomenem natury – rodzajem pomostu pomiędzy biotopem a biocenozą. Posiadają niezwykłą zdolność gromadzenia wszystkich praktycznie mikroelementów i minerałów, jakie zawiera woda morska, a co najważniejsze – także najcenniejszych pierwiastków śladowych, w postaci zasymilowanej przez organizm roślinny, a zatem najpełniej przyswajalnej.

Doskonałości odżywczej tych alg dowodzi fakt, że do produkcji ekskluzywnych suplementów z ich plech wykorzystuje się   w s z y s t k i e składniki rośliny, usuwając jedynie chlorek sodu (sól). Fucus vesiculosus – szczególnie pochodzące z północnego Atlantyku, gdzie nie są poddane w procesie wegetacji ani temperaturom wysokim, ani też zbyt niskim – stanowią rzadko spotykany w przyrodzie skarbiec cennych składników odżywczych.

Metoda ich przetwarzania, nazwana „cell burst process”, zastępuje tradycyjne suszenie, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji morszczynu i jego ogromny poziom energii biologicznej. Ma to miejsce we francuskich laboratoriach przestrzegających restrykcyjnego reżimu farmakologicznego.

Ekstrakt morszczynu pęcherzykowatego wybraliśmy do składu Colvity, gdyż w momencie komponowania tego suplementu, był to najlepszy znany twórcom jej receptury, całkowicie roślinny kompleks  wszystkich mikro- i makroelementów oraz witamin – synergicznych m.in. dla stymulowania przez aminokwasy procesów syntezy kolagenu.

Proszek z tych alg to bomba suplementacyjna. Są bogate w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny. Odnajdziemy tu witaminy z grupy A, B, C, E i K. Węglowodany, błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne. Polifenole, karoten oraz związki śluzowe: kwas alginowy, fukoidynę, laminarynę, mannitol, a także bioflawonoidy, z których najważniejszym jest flawon – 3 – d (OPC).  Po usunięciu chlorku sodu sproszkowane i mikronizowane algi stanowią niemal idealnie zbilansowany kompleks witamin, makro i mikroelementów oraz innych cennych substancji. Są przy tym lekkostrawne i łatwo przyswajalne, ponieważ ich skład mineralny przypomina nasze płyny ustrojowe.

Uwaga! Colvita zawiera niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznego warunkowania procesów kolagenogenezy w ustroju izapotrzebowania na nią przez organizm.

Przeciwwskazania

Jedynym przeciwskazaniem dla spożywania Colvity może być silna nadczynność tarczycy ( przez obecność jodu w algach). Poza tym jest to suplement całkowicie bezpieczny o ogromnej popularności wśród konsumentów, którzy go stosują. Polscy biochemicy opracowali formułę, która pozwala na pozyskanie pełnowartościowego kolagenu, który jest przyswajalny przez organizm człowieka. To sucha masa najbardziej wartościowego bo naturalnego białka.

Colvita Odbudowa. Odnowa. Młodość.

Kolagen w tabletkach COLVITACzy pielęgnacja oznacza dla Ciebie również uzupełnianie diety w niezbędne dla zdrowia składniki?

Kolagen stanowiący 30% całkowitej masy białka ludzkiego, jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. Decyduje o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry.

Dla uzyskania jeszcze lepszego wyglądu Twojej skóry i maksymalnego poprawienia jej gęstości stworzyliśmy COLVITĘ – kapsułkę Twojej młodości. Uzyskany drogą liofilizacji (sublimacyjnego wymrażania wody) suchy, wysoko przyswajalny kolagen to podstawowy składnik naszego suplementu.

COLVITA, kolagen w tabletkach, kolagen na stawy, kolagen tabletki

Colvita to unikalny, natywny, niespotykanie biodostępny, kompletny zbiór aminokwasów kolagenowch. To kolagen wyjątkowy, pośród innych suplementów diety, opartych powszechnie o hydrolizaty białek zwierzęcych, znanych powszechnie jako żelatyna.

Dbając o Twoją młodość, skład COLVITY wzbogaciliśmy algami (Fucus vesiculosus) o wysokiej zawartości jodu organicznego, potrzebnego do utrzymania właściwej struktury skóry.

Dodaliśmy również witaminę E pozyskiwaną z ziaren, chroniącą najważniejszy bastion młodości i witalności – kod genetyczny komórek skóry DNA. COLVITA dostarcza organizmowi – wszystkie składniki budulcowe kolagenu, a zatem i całej tkanki łącznej

 

SKŁAD COLVITA kolagen tabletki:

COLVITA, kolagen w tabletkach, kolagen na stawy, kolagen tabletki

Algi morskie ( Morszczyn pęcherzykowaty,  Fucus vesiculosus) 

    • uznane za najwartościowszy pokarm roślinny występujący naturalnie,
    • zawierają więcej lewoskrętnej witaminy C niż owoce cytrusowe,
    • 4 x więcej żelaza niż wołowina, 10 x więcej wapnia niż mleko,
    • zawierają mnóstwo składników odżywczych: miedź, mangan, potas, selen, fosfor, chrom, cynk, i jod organiczny i nieorganiczny, witaminy z grupy A, B, C, E i K,
    • zawierają węglowodany, błonnik, skoncentrowane polisacharydy,
    • zawierają większość aminokwasów – budulcowe dla białek i oddziałujące na układ nerwowy, polifenole, karoten, fitosterole, enzymy, związki śluzowe, Flawonoidy,
    • posiadają niezwykłą zdolność gromadzenia w sobie wszystkich mikroelementów i minerałów jakie zawiera woda morska.

Za najwartościowsze uważane są obecnie algi z północnego Atlantyku, gdzie nie są one poddane w procesie wegetacji temperaturom zbyt wysokim, ani zbyt niskim – Fucus vesiculosus.

O wyborze tych właśnie morszczynów do preparatu COLVITA – kolagen tabletki zadecydowała nie tylko ich synergiczność z kolagenem z ryb, ale też niezwykle zaawansowana technologia ich pozyskiwania.

Algi użyte w COLVICIE są zbierane w ściśle określonych obszarach (archipelag Brehat, rejon Sillon de Tabert, lub niektóre wybrzeża Irlandii). Dla ich wartości ma znaczenie pływu oceanicznego, pora zbioru, nawet pora dnia zbioru morszczynów. To wysoko specjalistyczna technologia pozwala pozyskać dla COLVITY najlepsze algi dostępne w naturze.

COLVITA, kolagen tabletki, witamina E, kolagen w tabletkach, na stawy, kolagen

 Witamina E naturalna ( octan D ALPHA TOKOFEROLU)

  • witaminę E odkryli w 1922 roku K.Bishop i H. Evans,
  • witamina E jest rozpuszczalna w tłuszczach!, nie w wodzie, (dlatego zażywanie COLVITY musi odbywać się podczas posiłków, żeby móc rozpuścić i przyswoić do organizmu), popijając wodą COLVITĘ witamina E się nie rozpuści i zostanie wydalona,
  • witaminę E pozyskuje się poprzez wytłaczanie na zimno pędów wzrostu roślin, otrzymany olej zawierający  D alpha tokoferol (witamina E) w formie prawoskrętnej wykazuje 100% aktywności biologicznej,
  • taka witamina E jest w COLVICIE, w 100% przyswajalna, aktywna biologicznie,
  • jedna jednostka miary zastosowanej w COLVICIE witaminy E odpowiada jednej jednostce miary witaminy występującej w naturalnych pokarmach,
  • dzięki  temu Konsumenci kolagenu w tabletkach COLVITA mają pewność najlepszej jakości witaminy E, witamina E zwana witaminą młodości dodaje żywotności, witalności, energii, chęci do życia, stymuluje procesy syntezy białek, poprawia wygląd skóry, chroni przed bezpłodnością.

Pozostałe składniki COLVITY kolagenu w tabletkach to:

naturalna elastyna, kwas mlekowy, żelatyna (powłoka kapsułki), liofilizat cytrynowy (nośnik).

Masa jednej kapsułki wynosi: 345 mg

JEDNA KAPSUŁKA ZAWIERA:

Wartość energetyczna – 2,2 kJ/0,6 kcal
– Białka (Kolagen) – 0,11 g
– Węglowodany – 0 g
– Tłuszcze – 0,014 g
– Witamina E – 6 mg (50% RDA rekomendowanej dziennej dawki do spożycia)
– Jod – 45 μg (30% RDA rekomendowanej dziennej dawki do spożycia)

Zalecane stosowanie kolagenu w tabletkach COLVITA

Minimalna dawka: 2 kapsułki, rano i wieczorem, koniecznie podczas posiłku. Ze względu na obecność witaminy E, która rozpuszcza się tylko w tłuszczach, a nie w wodzie

Codzienna dawka uzupełnia niedobory protein odpowiedzialnych za kondycje całego organizmu. Nie tylko skóry włosów i paznokci, ale przede wszystkim odpowiada za jakość tkanki łącznej, która ma ostateczny wpływ na stan ogólny każdego organizmu.

Kolagen wymienia się średnio w okresie 4 miesięcy (np. na twarzy), tyle powinno trwać nieprzerwanie przyjmowanie białka proteinowego, aminokwasów zawartych w COLVICIE.

Następnie można przerwać na 2 miesiące i ponownie powrócić do uzupełniania kolagenu.

Przeciwwskazania:

Osoby z nadczynnością tarczycy nie mogą zażywać COLVITY ze względu na obecność jodu w algach.

kolagen oferta

Odbierz swoją ofertę

Colvita – kolagen w tabletkach uzupełnia kolagen od wewnątrz.

Komentarze

COLVITA – kolagen w tabletkach — 1 komentarz

  1. Pingback: Kolagen w tabletkach, kolagen tabletki, COLVITA | Kolagen dla kobiet