Algi atlantyckie – jak przedłużyć młodość?

Sproszkowane algi atlantyckie

ColvitaColvita COLWAY zawiera  również proszek pozyskany z mikronizacji konceptakli (lęgni i plemni) alg  z gatunku Fucus vesiculosus.

Te morszczyny są fenomenem natury – rodzajem pomostu pomiędzy biotopem a biocenozą.

Posiadają niezwykłą zdolność gromadzenia wszystkich praktycznie mikroelementów i minerałów, jakie zawiera woda morska,

a co najważniejsze – także najcenniejszych pierwiastków śladowych, w postaci zasymilowanej przez organizm roślinny, a zatem najpełniej przyswajalnej.

Doskonałości odżywczej tych alg dowodzi fakt, że do produkcji ekskluzywnych suplementów z ich plech wykorzystuje się   w s z y s t k i e składniki rośliny, usuwając jedynie chlorek sodu (sól). Fucus vesiculosus – szczególnie pochodzące z północnego Atlantyku, gdzie nie są poddane w procesie wegetacji ani temperaturom wysokim, ani też zbyt niskim –

stanowią rzadko spotykany w przyrodzie skarbiec cennych składników odżywczych.

Metoda ich przetwarzania, nazwana „cell burst process”, zastępuje tradycyjne suszenie, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji morszczynu i jego ogromny poziom energii biologicznej. Ma to miejsce we francuskich laboratoriach przestrzegających restrykcyjnego reżimu farmakologicznego.

Ekstrakt morszczynu pęcherzykowatego wybraliśmy do składu Colvity, gdyż w momencie komponowania tego suplementu, był to najlepszy znany twórcom jej receptury, całkowicie roślinny kompleks  wszystkich mikro- i makroelementów oraz witamin – synergicznych m.in. dla stymulowania przez aminokwasy procesów syntezy kolagenu.

Proszek z tych alg to bomba suplementacyjna.

Są bogate w:

  • wapń,
  • miedź,
  • żelazo,
  • mangan,
  • magnez,
  • potas,
  • selen,
  • fosfor,
  • chrom,
  • cynk
  • i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny.

 

Odnajdziemy tu:

  • witaminy z grupy A, B, C, E i K.
  • Węglowodany,
  • błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne,
  • Polifenole, karoten oraz związki śluzowe:
  • kwas alginowy, fukoidynę, laminarynę, mannitol,
  • a także bioflawonoidy, z których najważniejszym jest flawon – 3 – d (OPC).

 

  • Po usunięciu chlorku sodu sproszkowane i mikronizowane algi stanowią niemal idealnie zbilansowany kompleks witamin, makro i mikroelementów oraz innych cennych substancji. Są przy tym lekkostrawne i łatwo przyswajalne, ponieważ ich skład mineralny przypomina nasze płyny ustrojowe.

Zmikronizowane plechy morszczynów – algi atlantyckie są (obok kolagenu najwyższej próby i witaminy E) składnikiem COLVITY – kolagenu w kapsułkach od COLWAY.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge